Icp??? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 06-09-2011, 04:52 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Jun 2011
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews

Hello, first let me thank everyone for all the good info I've gotten here. I have an 03 6.0 that is acting like it loads up on idle. I just replaced the fuel pump after a no start problem. I do have a bad icp senser, it's leaking oil. I unplugged it a week ago and it ran better for a few days, but now it's even worse. The only code it has ever set is p2285 after I unplugged the icp. Now the truck runs fine at idle and goes down the road great, but it blows blue/white smoke under acceleration until it clears itself out. I pulled the EGR and it is ok. The EGR cooler was relaced 50k ago and there is no sign of it leaking now. I plan to replace the icp this weekend and clean the turbo also. Also the truck doesn't use or lose any oil or coolent. My question is what else should I be looking at. I have 180k on it and plan on keeping for a few more years to pull my camper. All the techs in this area are lost on it. Any ideas on it? Thanks.
jkegg05 is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome