missing, white smoke at take off - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 05-30-2011, 06:51 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2007
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Question missing, white smoke at take off

Hello i have a 05 F-250 brought home today from storage, on way home noticed alittle smoke on take off from light when i arrived the truck started missing/running rough as i pulled in the drive way. i shut off the truck let it set for a min or so and tried starting it again and wouldnt start and acted like it was flooded. let it set again for 30 or so and tried to start again this time it cranked and cranked and finaly started but still missing and when you rev up white smoke appears truck has 36k on it bone stock besided straight pipe have had turbo rebuilt do to coke up not really familar with the 6.0 yet would like some advise on where to start before the dreaded call to dealership.

Thankx
twice_blown is offline  
post #2 of 3 Old 05-31-2011, 09:35 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2007
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by twice_blown View Post
Hello i have a 05 F-250 brought home today from storage, on way home noticed alittle smoke on take off from light when i arrived the truck started missing/running rough as i pulled in the drive way. i shut off the truck let it set for a min or so and tried starting it again and wouldnt start and acted like it was flooded. let it set again for 30 or so and tried to start again this time it cranked and cranked and finaly started but still missing and when you rev up white smoke appears truck has 36k on it bone stock besided straight pipe have had turbo rebuilt do to coke up not really familar with the 6.0 yet would like some advise on where to start before the dreaded call to dealership.

Thankx
Ok went out this afternoon and started truck and everything seemed to be fine. No missing no smoke and started like normal, what would be the first thing i should look at?

Thankx
twice_blown is offline  
post #3 of 3 Old 05-31-2011, 10:21 AM
Compression Ignition Addict
 
Acidsniper's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: DFW, Texas
Posts: 495
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
How long was it in storage? The 6.0 doesn't like sitting in the barn for long periods of time. If it's been sitting for a while I'd do an oil change, fuel filters change and get some new gas in it ASAP for starters. After you've done that, drive it like you stole it for a couple of days to loosen up any soot / carbon and get those turbo vanes articulating.

~JW aka "Acidsniper"

2006 King Ranch CCSB FX4
MBRP 5" Turbo Back
DC Power 270 Amp Alternator
Airaid CAI
Edge CTS
Bushwackers
Recon mirror lenses
Dieselsite Coolant Filter
T6 & Rev-X

Things to consider about owning a 6.0
Oil Cooler Write Up
Coolant Flush Write Up
Proud Navy Vet
Acidsniper is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome