03 6.0 long crank runs bad at first HELP!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 02-28-2011, 09:21 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Apr 2008
Posts: 28
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
03 6.0 long crank runs bad at first HELP!!!

Hi, I have a 03 6.0 that started acting up lately. I crank it for about 30 seconds before the oil pressure gage comes up on the dash and it takes a long time to start the longer it sits it is like the high pressure oil is bleeding off because when it does start it runs badly for a while like when you replace an hpop or injector o-rings. If I restart it soon after running it starts and runs good but the longer I wait the longer it takes to get oil pressure and the worse it runs after startup. I dont have any codes and I have over 1000psi ICP when cranking (once LOP builds pressure) Wondering if anyone has any input on what I should check first, thanks!
cumminstroker is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome