shutter??? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 16 Old 02-01-2011, 07:15 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
shutter???

so here is the deal 6.0 with a shutter at 50 to 60 mph in overdrive with rpm's at 1500. it does not do it in any other gear at any other time. I have balloon tested and buzz tested both showed no problems with injectors could this be a trans issue?? if so how should i test the trans?? if not how do I figure out which injector it could be. also give me some feed back on this rev-x stuff?? thanks
redseal119 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 16 Old 02-01-2011, 07:48 PM
Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: Binghamton, NY
Posts: 65
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
on some modded trucks the automatic tranny cant keep up witht the demands so ( on a friends cummins this happened) it would shudder goin into lock up at specific rpm and speed. to try and solve it he had a local technician crank up the line pressure (adjusted in the tranny) and it solved the issue
MarkBart is offline  
post #3 of 16 Old 02-02-2011, 09:27 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the only mod I have is a delete kit with up pipe. everythis else is stock ???
redseal119 is offline  
post #4 of 16 Old 02-03-2011, 03:37 PM
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have also had this problem in my '03 6.0l Overdrive only, but it will do it from 1500 rpm to about 2100 rpm. I had a bad ficm and #8 injector and read somewhere on here that it could be caused by that. I put in Swamps 58v hot ficm and though the trucks starts, and runs worlds better i still have this issue. I did change the #8 injector with a used from ebay and it just did it worse. All new injectors are going in. I will post if it makes it any better
ClaytonG is offline  
post #5 of 16 Old 02-03-2011, 07:55 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
let me know how it turns out for sure!!!!! also I had a contribution test and buzz test ran on my truck. it passed the buzz test but cyl 4 had no contribution so I pulled the glow plug and seemed to have good compression??? I ordered a new injector for this cyl today and will let you know what happens... fyi I also tested the ficm it was ok..
redseal119 is offline  
post #6 of 16 Old 02-04-2011, 04:32 AM
Compression Ignition Addict
 
rdodger's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: london ontario
Posts: 381
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i also have the same shutter just for a sec if i am @ 60 -65 . one of the guys above said it can be line pressure . i was wondering if i could up the prssure on my sct , would that work ?


2004 FX4 6.0
CCLB
K & N CAI
AIRHORNS
6.4 BANJO BOLTS
ZOODAD MOD
GLOWSHIFT 3 IN 1 GAUGE
SCT SF3 TUNES BY : ERIC @ IDP : X-STREET & X-RACE
VIVIAN @ QT : LOONEY
MATT @ GEARHEAD :SRL
saving for HG's , ARP's and EGR DELETE and COOLANT FILTER

rdodger is offline  
post #7 of 16 Old 02-07-2011, 09:39 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Deagle44's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have the same issue, My injectors test out fine as far as a scanner is concerned, but I know I have a miss. I can sit in park or neutral and rev the truck up to 1500-2100 and you can watch the RPM bounce a little and feel the truck shake a tad. Just going to put a whole new set of injectors in. Replaced FICM not to long ago and it is fine. I think it is just a sticky spool valve on one of the injectors, sounds like you may have the same issue.

2005 F350
4'' turbo back stainless Magnaflow exhuast
Sinister EGR delete
SCT programmer
Summit Racing Cold air intake
ARP Studs
NADP head gaskets



www.grizzlylodge.ca
Deagle44 is offline  
post #8 of 16 Old 02-08-2011, 07:18 AM
Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 76
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I was also thinking the sticky spool valve at first so I switched from 15w40 rotella to 10w30 rotella (with rev-x) then to 5w40 t-6. IMO the rev-x did nothing but lighten my wallet. The used injector i bought was worse than what i had in to begin with. I am not a transmission guy so I can't comment on line pressure or anything (my cousin does all my trans work for me). But I have read posts on the .org and nation before about this and nobody ever seems to get it figured out. Maybe one of the techs could chime in?
ClaytonG is offline  
post #9 of 16 Old 02-08-2011, 04:09 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 26
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
ok mine is fixed!!!! so here is the deal I ran a contribution test and found a cyl that was not contributing. I then checked compression and it was ok so???? prepared for a injector took valve cover off and oh boy bent pushrod!!!!! also with closer inspection I found a cracked rocker arm so I replaced and everything seems to be good now!! so if you get the valve cover off look real close at push rods and rockers as I had this problem on the other side also.... thanks for everyones help
redseal119 is offline  
post #10 of 16 Old 02-08-2011, 05:50 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Deagle44's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 108
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
glad to hear you got it fixed but now you have me worried!!! haha. how do you run a contribution test?

2005 F350
4'' turbo back stainless Magnaflow exhuast
Sinister EGR delete
SCT programmer
Summit Racing Cold air intake
ARP Studs
NADP head gaskets



www.grizzlylodge.ca
Deagle44 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome