6.0 no start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-13-2010, 09:53 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 no start

Ok I have been having some of the similar issues that I have read about. My 04 will not start. Even when plugged in on a cold day. It usually will not start on a warm day. It seems to me to be cranking slowly. I am now on the third starter. Replaced both batteries and the battery cable. That was all before I came read the posts on here. I know this is a bad but usually to start it a quick shot of starting fluid would do the trick. It immediatly crank faster and start. Well today being around 7 degrees I can't even make that trick work. I also just noticed oil around the threads of the oil filter. Please help someone!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-13-2010, 09:54 AM
Almostdunfukinwidit


 

Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 30,950
Thanks: 106
Thanked 88 Times in 82 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Need to get it on a scan tool
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-13-2010, 09:59 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2009
Location: La Motte Iowa
Posts: 379
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds like ficm problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-13-2010, 10:14 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: May 2010
Posts: 190
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
X2 on the ficm problem, they can be tested
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-16-2010, 01:34 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 309
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
check out the troubleshooting a no start condition thread in my signature. Theres also one there on cold starts. good luck!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:44 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors