6.0 motor - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-08-2010, 06:09 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 motor

my truck had a hard time starting in the cold, finally got it going then it died on the road. ive replaced the fuel filters and added oil because it was low but it still wont start it just cranks and i got no clue what to do now
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-08-2010, 06:34 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2008
Location: Mtn Home
Posts: 247
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
mine did the same thing hard start the last couple weeks today nothing. there are a couple things to check. FICM and icp voltage. are the big ones. You need to see 48v out of the FICM at all times and .8 volts through the icp sensor while crankingthis will tell the truck its got 500psi out of the hpop. I ended up wiht a cobination of problems both a bad hpop and ficm.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-08-2010, 06:40 PM
Serving Our Country!

 

Join Date: Oct 2007
Location: Navarre, FL
Posts: 2,497
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Send a message via AIM to f250ghost Send a message via MSN to f250ghost Send a message via Yahoo to f250ghost
When you did get it started the first time, was it running rough? Or was it running normal?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-08-2010, 06:41 PM
Banned
 

Join Date: Mar 2010
Location: alabamer
Posts: 1,078
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to harley1rocker Send a message via Skype™ to harley1rocker
what year??? do you have the updated sct fitting??? accses to a scanner???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-08-2010, 08:32 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the year is 2006 no updated fittings scanner shows no codes
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-08-2010, 08:36 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the truck idled fine for 30 minutes. died within 5 miles. thought it might be gel, temp was in single digits. tried both fuel filters. and two batteries. when I did check the oil it was not on the dipstick(embarased to say). the truck wont even fire with starting fluid.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-09-2010, 06:51 AM
Banned
 

Join Date: Mar 2010
Location: Mobile, AL
Posts: 839
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Alright I had the same problem.

I changed my oil... and forgot to put the new oil in. It ran for about 15 seconds and then killed itself. Good thing to.

Anyway it wouldn't start afterwards so I just kept turning it over for about 5 seconds every 30 seconds. After a couple of minutes of the oil pump getting oil to the things it needed, it worked.

I love this truck. She even forgives me when I try anal with no lube. Thanks hun!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-10-2010, 06:51 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thanks for the tip sounds like you got lucky. I am still stranded. If I had anal lube i would be headed back to the dealer that sold this junk truck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 12-10-2010, 06:56 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 309
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Heres a thread that has to do with oil and cold starts, not that it helps you currently being stranded

click on this -----> 6.0 oil analysis on Rotella T-5 10w-30. You will probably like this.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 12-10-2010, 06:58 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2010
Location: San Diego, CA
Posts: 309
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
.... and heres a good checklist on that no start condition you have going on. ----> Troubleshooting a No-Start condition

Lets get them pigs back to rolling, Daddy needs some bacon!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:47 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors