A little help Please - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 03-09-2010, 02:56 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
A little help Please

03 F350 4x4, 186596 miles. Died on me last week, like it ran out of fuel. Dealer diagnosed and replaced ICP.

Trouble is now the truck won't get out of it's own way, I can get up to 65 - 70 mph but it takes a while, mash the throttle and nothing, let it off and it picks up, but acceleration is not an option, I have had to park it because I could get killed or worse kill someone on the highway's down here.

Fuel filters are new and no idiot light, I unplugged the EGR today but no change, it was cleaned about 2 months ago.

Any ideas ??

Thanks
diesel65 is offline  
post #2 of 7 Old 03-09-2010, 03:24 PM
Compression Ignition Addict
 
RcnRln's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: north of Pretty Prairie KS
Posts: 283
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
bumping this up for you

RcnRln
03 F350
6.0 4X4
cat delete
super chips
RcnRln is offline  
post #3 of 7 Old 03-09-2010, 05:24 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well it's getting late here, and I think I have it figured out.
I am going to pick up a regulator (or rebuild kit) Saturday.
diesel65 is offline  
post #4 of 7 Old 03-14-2010, 03:35 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Went through the regulator yesterday, checked FICM voltage (good) pulled and cleaned EGR valve.
Disconnected batteries overnight, fired her up this morning, ran pretty good cold, but the warmer the motor got the slower it got. No improvements at all.

Anything over a quarter throttle and all I get is black smoke and no increase in acceleration, let the the throttle come back to a quarter and it will clean up and pull, albeit slowly.
diesel65 is offline  
post #5 of 7 Old 03-14-2010, 03:52 PM
Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 68
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
check your vgt solenoid sounds like you have no turbo may not be plugged in
cain6.0 is offline  
post #6 of 7 Old 03-21-2010, 12:22 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Spent the best part of the weekend removing and cleaning the turbo, no change in symptoms.

I'm out of cash and ideas, can anyone "Please" point me in the right direction.
diesel65 is offline  
post #7 of 7 Old 03-30-2010, 05:22 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Before the motor gets up to operating temp I have all the power I want, as soon as she is warm, I lose it.
Still no codes.

Anyone ?
diesel65 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome