Missing, rough idle, low power.Help!! - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 02-16-2010, 03:11 AM Thread Starter
Member
 
raffterman's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Missing, rough idle, low power.Help!!

Hello again I have a 2004 f-350sd 4x4 western hauler, with 2003 international 6.0 the other day while pulling up to stop light I felt it missing and it was sluggish ,it wasn't smoking, it was just chuging along with no power I rented a codescout 2500 code reader ,it wouldn,t tell me much other than misfire and EGR ? would this b trying to tell me the EGR is bad and if so why wouldn't i get an engine light for something like that. Well anyway I would be very gratefull for any help because i earn i living with this truck and can't afford having it fall apart on me Thanks raffterman
raffterman is offline  
post #2 of 4 Old 02-16-2010, 03:28 AM
Compression Ignition Addict
 
Mike Hickman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: San Antonio TX ..
Posts: 2,534
Thanks: 26
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Shot in the dark here, could this be anything to do with the wiring harness
problems the latter 03 / 04's had problems with ? Bump to help keep this afloat..

TRUCK WAS STOLEN NOW IS SOLD 2006 Lariat FX4 F-350
7" BDS Lift

SCT Xcal3 Tuned By Truck Source Diesel TSD with SPD !

Triple pod Auto Meters

4" MBRP Exhaust

Straight piped Turbo back

Zoodad Mod

325/65/18 13.50's MTZ

18x10 Mickey Thompson Bead Locks

A1 H11 Studs Head Bolts/Studded

EGR Deleted

Harley HeadLights

S&B Intake
Mike Hickman is offline  
post #3 of 4 Old 02-16-2010, 07:32 AM Thread Starter
Member
 
raffterman's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Thats an idea ,I pulled the alernator off to have it rebuilt and when I do that I pile about 4 pillows ,2 on the EGR area and 2 on the schroud and bull up on the belt to slip it off the pulley. I might have snapped something or pulled something out when I did that. I'll check it out . thanks
raffterman is offline  
post #4 of 4 Old 02-16-2010, 12:50 PM Thread Starter
Member
 
raffterman's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I'm not having any luck wiggiling wires , they all seem to be conected . I had an injector go bad a year ago, lucky me it was number 7 ,it was missing like it is now but it smoked like a mother. This time no smoke and missing , I remember the dealer telling me that not only #7 was dead but 3&5 were weak. The no smoke thing as me very puzzled ,I hope someone that has had this same problem reads this. thanks
raffterman is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome