6.0 MISSES AND LOSES POWER HELP! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 12-26-2009, 11:44 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
6.0 MISSES AND LOSES POWER HELP!

I HAVE AN 06 F250. IT WAS MISSING AND LOST POWER TOTALLY. HAD IT TOWED TO FORD GARAGE AND THEY SAID IT NEEDED THE OIL COOLER/EGR COOLER REPLACEMENT. BIG BUCKS!! I DID A NEW OIL COOLER AND A SINISTER EGR DELETE KIT. STILL DOES THE SAME THING. ANY IDEAS?
GIDEONLL is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 12-26-2009, 11:46 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
Dieselmann6207's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Gloucester, VA
Posts: 100
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
was it leaking any out the exhaust or is it just running bad it might be your ficm mine went out with the same symptoms

$$$$$$SOLD[B]$$$$$$$
05 F250 Reg Cab Long Bed
6.0 PSD
6spd Stick
ZooDad Mod
Edge Juice w/Attitude
Straight Pipe
Airaid Intake
Custom EGR Full Delete
New Goodies
2.5 level cups with 6inch pro comp suspension
36/15 MTZ On 18X12 MT W/ Beadlocks
Will Have Pics Soon
BLACK SMOKE DONT MEAN ITS BROKE
Dieselmann6207 is offline  
post #3 of 6 Old 12-26-2009, 12:00 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I WASN'T LOSING WATER OR OIL, NO OIL IN THE COOLANT OR WATER IN THE OIL. IN FACT, BOTH COOLERS LOOKED TO BE IN GOOD ORDER. IT RUNS FINE WHEN COLD, BUT WHEN IT WARMS UP IT STARTS MISSING AND GRADUALLY GETS WORSE TILL IT STOPS COMPLETELY. LET IT COOL DOWN AND IT WILL RUN AGAIN, POORLY.
GIDEONLL is offline  
post #4 of 6 Old 12-26-2009, 03:50 PM
Member
 
clys's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by GIDEONLL View Post
I WASN'T LOSING WATER OR OIL, NO OIL IN THE COOLANT OR WATER IN THE OIL. IN FACT, BOTH COOLERS LOOKED TO BE IN GOOD ORDER. IT RUNS FINE WHEN COLD, BUT WHEN IT WARMS UP IT STARTS MISSING AND GRADUALLY GETS WORSE TILL IT STOPS COMPLETELY. LET IT COOL DOWN AND IT WILL RUN AGAIN, POORLY.
Hit caps lock one more time, pal.

My money would be on the FICM, get the voltage tested, minimum 12.5V in and 45 out.

HOPE THIS HELPS
clys is offline  
post #5 of 6 Old 12-29-2009, 01:22 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 183
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
sounds a little like my fault,,

where is FICM located, any pic of it also ?
more info please..
Nyberg is offline  
post #6 of 6 Old 12-29-2009, 03:37 PM
Member
 
clys's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Nyberg View Post
sounds a little like my fault,,

where is FICM located, any pic of it also ?
more info please..
It's located on the driver's side valve cover, silver electronic module about 6"X11" you can't miss it.
clys is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome