goes into limp mode when put in full throttle - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 12-15-2009, 10:15 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
goes into limp mode when put in full throttle

have an 03 6.0 with the early motor, truck has head studs, 50hp injectors, banks intercooler, torqueshift with suncoast rebuild and torque converter, custom tuner on SCT programmer, 4in exhaust and intake. When accelerator is pressed all the way to floor, downshifts twice in tow haul or touch the accelerator when engine is being carried at high rpms, it goes into a defuel stage and runs rough at idle. I loose most power (still above stock) and can't get it back until i restart the truck (moving or not lol) i never get any codes or check engine lights. I've replaced the high oil psi sensor twice now, and don't think it's caused by trans since it did it before and after overhaul. thanks lots!
bandreasen is offline  
post #2 of 4 Old 12-16-2009, 08:39 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2,116
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 1 reviews
Sounds like a tuning issue to me.

2012 F-150 XLT Ecoboost SuperCrew 6.5' 4x4
cartmanea is offline  
post #3 of 4 Old 12-16-2009, 11:00 AM
Serving Our Country!
 
BDSford03's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: South Lyon, MI
Posts: 324
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
agreed! I know you have probably been running this tune for a while and it hasnt done it before but i would try switching the tune for a day or so and see if it does it. I had mine on a tune before for a few months then it started almost a lope idle, i switched the tune it went away, switched back to the tune that was acting up a few days later and havent had that problem since. No idea what caused the problem but it worked for me. I am running a Loonly tune.


2008 ECLB FX4 all stock
Planning on: Spartan, full 5", EGR delete, 6"on 37's

Last edited by BDSford03; 12-17-2009 at 01:53 AM.
BDSford03 is offline  
post #4 of 4 Old 12-16-2009, 03:48 PM
Compression Ignition Addict
 
strokepower's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 825
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Yeah who's files are you running?

strokepower is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome