Got Lope ?? vid - Ford Powerstroke Diesel Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 23 Old 12-12-2009, 07:48 AM Thread Starter
<-Day Of Fail now SOLD

 
POWERED SPARKLESS's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Japan
Posts: 3,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Unhappy Got Lope ?? vid

So my winter time lope is back, guess its time to trouble shoot the glow plug system. All is well if I leave it plugged ing for a couple hours. Or could something else be wrong Check out the vid.

Was 48* truck parked about 15 hours.


Was 35* truck parked about 15 hours.


Was 40* truck parked about 8 hours.

Tyler T
Sold 2 April 2011
To some lucky SOB
2004 6.0 CC FX4 Lariat
It had all the right things missing or added

Quote:
Originally Posted by DunesRunner08 View Post
IF YOU DO NOT STAND BEHIND OUR TROOPS....FEEL FREE TO STAND IN FRONT OF THEM!!!!!
POWERED SPARKLESS is offline  
post #2 of 23 Old 12-12-2009, 08:03 AM
Compression Ignition Addict
 
Black&Gold's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Richardson
Posts: 985
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Black&Gold Send a message via Skype™ to Black&Gold
almost sounds like a couple injectors sticking when they are cold. or possibly glow plugs are bad.

SOLD... LOOKING FOR A 6.7L OR 6.4L CC SB MUST BE CLEAN!!!
Black&Gold is offline  
post #3 of 23 Old 12-12-2009, 08:06 AM Thread Starter
<-Day Of Fail now SOLD

 
POWERED SPARKLESS's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Japan
Posts: 3,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Lask year all new glow plugs, and right bank of injectors replaced, and new hpop. (not all at the same time) I do have a slight miss at idle but if I flash back to stock it goes away.

Tyler T
Sold 2 April 2011
To some lucky SOB
2004 6.0 CC FX4 Lariat
It had all the right things missing or added

Quote:
Originally Posted by DunesRunner08 View Post
IF YOU DO NOT STAND BEHIND OUR TROOPS....FEEL FREE TO STAND IN FRONT OF THEM!!!!!
POWERED SPARKLESS is offline  
post #4 of 23 Old 12-12-2009, 08:24 AM
Compression Ignition Addict
 
Black&Gold's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Richardson
Posts: 985
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Black&Gold Send a message via Skype™ to Black&Gold
have you had the latest flash done?

SOLD... LOOKING FOR A 6.7L OR 6.4L CC SB MUST BE CLEAN!!!
Black&Gold is offline  
post #5 of 23 Old 12-12-2009, 08:25 AM Thread Starter
<-Day Of Fail now SOLD

 
POWERED SPARKLESS's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Japan
Posts: 3,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Yup, got it for free while trying to track down the dead injectors.

Tyler T
Sold 2 April 2011
To some lucky SOB
2004 6.0 CC FX4 Lariat
It had all the right things missing or added

Quote:
Originally Posted by DunesRunner08 View Post
IF YOU DO NOT STAND BEHIND OUR TROOPS....FEEL FREE TO STAND IN FRONT OF THEM!!!!!
POWERED SPARKLESS is offline  
post #6 of 23 Old 12-12-2009, 08:33 AM
Compression Ignition Addict
 
strokepower's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 825
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
mine is not that bad.. but it's getting there.... my brothers was doing that and he replaced the batteries and that solved it for the time being.... maybe get your batteries checked? im subscribed for other suggestions as well.... i wouldn't think its the glow plugs if they were replaced last year....

strokepower is offline  
post #7 of 23 Old 12-12-2009, 08:33 AM
Compression Ignition Addict
 
Black&Gold's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Richardson
Posts: 985
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to Black&Gold Send a message via Skype™ to Black&Gold
hmm have you had a buzz test done since the new injectors were installed?

SOLD... LOOKING FOR A 6.7L OR 6.4L CC SB MUST BE CLEAN!!!
Black&Gold is offline  
post #8 of 23 Old 12-12-2009, 08:36 AM
Compression Ignition Addict
 
1978psd's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Moyock
Posts: 320
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
My dad had the same thing happen to his truck ('04 6.0 86k miles) and he changed the oil and put a FS-2500 oil filtration kit on his truck and it solved his problem. The oil needs to be clean of particulates to fire the injectors properly. Hope this helps you.
1978psd is offline  
post #9 of 23 Old 12-12-2009, 08:38 AM Thread Starter
<-Day Of Fail now SOLD

 
POWERED SPARKLESS's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Japan
Posts: 3,393
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by Black&Gold View Post
hmm have you had a buzz test done since the new injectors were installed?
i did a few months ago, just messing around with my buddy's AE everything turned out good. Today I'm gonna run some test and see what I can find.

Quote:
Originally Posted by 1978psd View Post
My dad had the same thing happen to his truck ('04 6.0 86k miles) and he changed the oil and put a FS-2500 oil filtration kit on his truck and it solved his problem. The oil needs to be clean of particulates to fire the injectors properly. Hope this helps you.
Oil only has about 1k on it, and the by pass is on my wish list. Truck has 136,XXX on the clock.

Tyler T
Sold 2 April 2011
To some lucky SOB
2004 6.0 CC FX4 Lariat
It had all the right things missing or added

Quote:
Originally Posted by DunesRunner08 View Post
IF YOU DO NOT STAND BEHIND OUR TROOPS....FEEL FREE TO STAND IN FRONT OF THEM!!!!!

Last edited by POWERED SPARKLESS; 12-12-2009 at 08:41 AM.
POWERED SPARKLESS is offline  
post #10 of 23 Old 12-12-2009, 08:39 AM
Member
 
flynt's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Terry, MS
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
It sounds to me like a updated dealer flash is in order. I had the same exact problem and took it and had the computer programming updated and it fires up instantly now. It recently died due to injectors and HPOP but before that it was cranking like a champ. I will say that it was having a warm start up problem but I think that was due to low HPOP pressure.

2003 F250 Crew 6.0
Edge Juice w/Attitude Monitor, SCT
50hp Injectors
Snow Performance Water/Meth injection 325/625
MBRP 4'' turbo back 5" tip
AEM Brute Force Oil less Filter Intake
4'' Cage Lift
37" Kumho MT's
20" KMC Badlands

Adding soon: 4.56 gears
flynt is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome