PLEASE HELP ANYBODY... TECHS ????? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 12-02-2009, 05:22 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Ogdeja's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Pearland
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation PLEASE HELP ANYBODY... TECHS ?????

Short and Simple and to the point would stuck vains and a 2003 6.0 PSD cause tons of black smoke to come out of my tail pipe??? and I mean it comes out all the time it doesnt matter at what speed im at but it normally starts around 20 MPH and stays blowing while i have my foot on the pedel, but if i get up to highway speeds 70 or 75 and set my curise control it doesnt blow as much smoke but still puffs a little all the time ????? PLEASE HELP ANY ADVICE???

Recently did a EGR Delete
Ogdeja is offline  
post #2 of 8 Old 12-02-2009, 07:25 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 4,222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 62 Times in 58 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Heavy black smoke is useually a too much fuel issue. One or more injectors is dumping fuel. You need to take it to some one who can scan and do a cylinder conntribution test.
From the description I would say a tip blown off or injector stuck open.
dannyboy950 is offline  
post #3 of 8 Old 12-02-2009, 07:28 AM
Compression Ignition Addict
 
BigRed's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Houston, Texas
Posts: 1,257
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
IT could be, but the truck would also have a lack of power and not build boost fast. Are you running a chip? If so what kind, every little detail helps.

Waylon
2006 F-250 C/C LB FX4
SCT tuned by everyone!
ARP Studs
Elite EGR Delete
5" MBRP w/ 6" Tip
AirRaid Intake
AccuFab elbow
ZooDad
03 Turbo
6" Rize w/ 37/13.50R22 Toyo M/T's
22x12 Rockstars
AutoMeter Ultra-Lite EGT, Trans, Boost, and Air pressure gauges
Train Horns on ViAir 450C
Avic-D3 w/ 4-10's

BigRed is offline  
post #4 of 8 Old 12-02-2009, 07:30 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Ogdeja's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Pearland
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Im running a diablo sport preditor on the 100 hp tune even with the tune off of the truck it still does it.
Ogdeja is offline  
post #5 of 8 Old 12-02-2009, 07:32 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Ogdeja's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Pearland
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Big Red I live In Pearland Which i am sure you know where that is if you would like i could meet you somewhere and let you look at it ???
Ogdeja is offline  
post #6 of 8 Old 12-02-2009, 07:36 AM
Premium Member
 
bondsman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Moyock, NC
Posts: 1,273
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Stuck vanes...it would be slugish to start until it built up boost. But it will dump black smoke but usually go away once boost is built. EGR valve could be sticking.. That will cause alot of black smoke but a lack of power.

05 F250 4x4 CC, 9.5" Rize/Icon, 38" Toyos, 20x12 Pacers, 5" MBRP, AFE stage 2, Cass 190s, Powermax, ELC w/filter, RCD EGR delete
04 Excursion 4x4, vacation bus
Project 1979 F250 6.0 powered in progress


bondsman is offline  
post #7 of 8 Old 12-02-2009, 07:38 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Ogdeja's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Pearland
Posts: 24
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It does have a lack of power but i have a EGR Cooler delete kit on it so what purpose does the EGR Valve itself still serve ??
Ogdeja is offline  
post #8 of 8 Old 12-02-2009, 08:17 AM
Compression Ignition Addict
 
scoobywrx05's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 277
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm gonna say check all your IC boots.. One of them probably popped off or has a tear in it.
scoobywrx05 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome