truck died twice while stopping and accelerating. And front end vibration. - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 11-01-2009, 09:37 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
strokindog34's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: logan, Utah
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
truck died twice while stopping and accelerating. And front end vibration.

Three days ago my wrench light came on for the limp home mode! Took it for a 800 mile road trip and it did fine until the last 60 miles then it died on me twice while coming to a stop light. it would restart right away and take off!! i just had the FICM replaced 3 months ago i have had head gaskets replacedtwo years ago. The front end has a vvibration from 50 - 85 mph!! i have had ball joints done new tie rod and pitman arms, new tires, new wheel bearings, andstill the same problem. I quit using my bullydog 7 months ago. every so often i smell diesel exhaust in the cab. I hear wind seeping through the driver side door too. I am dealing with alot of stuff here guys so any help would be appreciated. Thanks.
strokindog34 is offline  
post #2 of 4 Old 04-27-2010, 10:51 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
did you find the prob mine doing same thing
kimryward is offline  
post #3 of 4 Old 04-28-2010, 06:29 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
strokindog34's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: logan, Utah
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
i found out why it was dying. I have an AFE stage 2 intake i added on it has a hole with a rubber grommet for the battery cable to go through with the vibration the grommet worked its way out and chaffed the battery cable so it was shorting out on the metal box my intake sits in. Thats what was causing it to die so check your battery cables for chaffing. Still can't find my vibration i think it is driveline or rear end now. had to replace the middle carrier bearing on my driveline but that still didn't help with the vibration.
strokindog34 is offline  
post #4 of 4 Old 04-29-2010, 04:29 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 4,222
Thanks: 1
Thanked 62 Times in 58 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Check your tires on the front for balance; wheel warpage; belt turnig; uneven pressures;
etc. Also look at the harmonic balancer on the motor check if it looks like anything wrong with the rubber.
dannyboy950 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome