2006 f-250 6.0 wont start - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 10-05-2009, 03:58 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2006 f-250 6.0 wont start

I have a 2006 f-250 6.0 diesel. It cranks but wont start. oil pressure gauge does not move. engine light on . last year I had problems with coolant leaking. took it to 2 different ford dealers they said head gasket was blown. then took it to a third ford dealer in Vegas it was cooler hose and some other valve they said. I don't have faith with the ford dealers. So I am little worried with this new issue. thank you for any tips or info.
RiverToyz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 10-05-2009, 05:44 PM
Premium Member
 
T.R.P.'s Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,180
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
HPOP..........

If you don't drink Dos XX's, you need to start today.
2007 F-250 Lariat FX4
SCT w/ Matt's SRL
37" Toyos on 18's
75,000 HARD miles and absolutely no problems. What's the deal Bill?

T.R.P. is offline  
post #3 of 4 Old 10-05-2009, 05:59 PM
Powerstroke Techie

 
m-chan68's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Brampton, Ontario, Canada
Posts: 2,584
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by RiverToyz View Post
I have a 2006 f-250 6.0 diesel. It cranks but wont start. oil pressure gauge does not move. engine light on . last year I had problems with coolant leaking. took it to 2 different ford dealers they said head gasket was blown. then took it to a third ford dealer in Vegas it was cooler hose and some other valve they said. I don't have faith with the ford dealers. So I am little worried with this new issue. thank you for any tips or info.
Does it fail to start when the engine is warm, or does it fail to start at all (engine warm or cold)?

http://www.yorkdaleford.com/service.html

Ford Diesel/Senior/Master Tech who placed 2nd overall in Ontario on the Fix-It-Right-First-Visit score for 2010

....who works at a dealership that now employs SOME half decent looking female employees since they overhauled most of the administrative staff

....but STILL loves hot women with big boobies

....and STILL hates working on E-Series with 6.0L
m-chan68 is offline  
post #4 of 4 Old 10-05-2009, 06:41 PM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2008
Location: port arthur texas
Posts: 4,222
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 62 Times in 58 Posts
Feedback Score: 0 reviews
M-chan has an important question there. I don't suppose ya have a scan tool that you could give us any codes or live data readings.

Altho with no oil pressure showing and assumeing the gauge is working I would suspect the low oil pressure feeder pump is not delivering enough oil to feed the high pressure oil pump to allow the injectors to pulse.

Just a thought tho.
dannyboy950 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome