New Guy needs help asap - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-03-2007, 11:10 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
New Guy needs help asap

This may seem long-winded, but I want to give everyone all the info that I have.

I bought an 03 Excursion with the 6.0. It ran fine for a few days and then it started cutting out around 2000 RPMs and backfired. I took it to the shop and they replaced the fuel filter, the air filter, the water separator. It was running fine for another few days and then it started up again. I took it to the Ford dealer and they "fixed" it. Said it was warranty work and sent me on my way. A few days later it started up again. I took it back to the dealer and they said that it is a conflict between the aftermarket exhaust on the truck and the stock computer. They said that I needed to either put stock exhaust on it or an aftermarket computer. I purchased a top of the line Banks Six Gun with the PDA. During installation, I found that there was an Edge brand EGT coupling installed but wasn't hooked up to anything. So the previous owner must have had the Edge system installed but took it out when they sold the truck. I finished the installation and the truck ran fine. In fact, it ran AWESOME. Now, a few days later, it is doing the same thing again. I am so frustrated. It seems like if the batteries are disconnected for awhile it resets itself and runs fine for a day or two and then starts up again.

I can use the PDA to pull codes and will do that tomorrow to try to get more info. (I already cleared them without writing them down, sorry).

I got some help in the introductions forum, but thought I should move this here. I am going to try cleaning the egr valve and will report back.

Any help? PLEASE!!

thanks,
Wigs
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-06-2007, 06:17 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hmm..

my 00 7.3 did that once, flashed it and it wnet away.
but my 6.0
i have a few questions aobut for yall..

When we bought it.
I was like holy crap this is fast,
it ran like a raped ape.
i was peeling tired and all
then it just went away

I got a emisions reflash, and it hauled a** again..
a few weeks later it faded.
I dont want a racer, just want ti to run like it did when I bought it.

my 7.3 is the racer.

my guess is they give it a little fuel at take off so it doesnt smoke.cause it doesnt really move untill turbo builds up.

but idk
i want a chip to tightenup shift points and 'rid of all emisions stuff holding it back.
i unplugged the egr valve,gave it a lot more low end
but it still isnt what is was.
i dont want a dragger, just want to to run liek it did. maybe a 25 hp boost ok, but not a lot.

any chip info please email at ruthlessdirtrider@hotmail.com
so i can read at work.

ty

KEvin

Last edited by swampthug; 03-06-2007 at 06:19 PM. Reason: messed up
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-16-2007, 06:18 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Question about your 6.0... do you have any aftermarket exhaust or intake items on it?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:48 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors