NO BOOST AFTER REPLACING IC BOOT - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-20-2009, 05:09 PM
Member
 

Join Date: Sep 2006
Location: Fairmont,WV
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 04WHTCREW
NO BOOST AFTER REPLACING IC BOOT

I've got an 04 F-250 6.0 and the other day I was pulling a long steep hill with about a 5k trailer on. I heard a loud pop and hiss and lost a pretty much all power. I blew a hole in the boot coming off the turbo on the pass side. I limped it about 50 miles to where i had to drop and ran empty back home about 150 miles. I replaced the boot the next day but it still runs the same not hardly any whistle and no power past 2k rpm. Anyone have any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-20-2009, 05:32 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Location: Mercer County WV
Posts: 2,988
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Make sure there are no other boost leaks. Beyond that, I do'nt know, someone else will chime in soon!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-20-2009, 05:44 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Oct 2007
Location: Saint Cloud, WI
Posts: 4,455
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
do you still hear the hiss from leaking boost?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-20-2009, 05:44 PM
Member
 

Join Date: Sep 2006
Location: Fairmont,WV
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 04WHTCREW
I pulled off both pipes and checked all the boots Im at a loss.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-20-2009, 05:45 PM
Member
 

Join Date: Sep 2006
Location: Fairmont,WV
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 04WHTCREW
Nope the hiss is gone
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-20-2009, 05:59 PM
Powerstroke Techie

 

Join Date: Oct 2007
Location: Saint Cloud, WI
Posts: 4,455
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
check your map sensor hose. otherwise your gonna have to scan it and see what codes you get.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-20-2009, 06:00 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2007
Location: Albuquerque
Posts: 597
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via Yahoo to chuckles
is it possible that you had the vanes in the turbo stick, causing overboost, that popped the boots? Is there no boost at all, or some? does it blow black smoke when you're on it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-22-2009, 08:15 AM
Member
 

Join Date: Sep 2006
Location: Fairmont,WV
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 04WHTCREW
It seems like theres a little boost. But not much at all. And it blows black smoke when I get above 2k but dosent really go anywhere
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-22-2009, 08:16 AM
Member
 

Join Date: Sep 2006
Location: Fairmont,WV
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to 04WHTCREW
I had it scaned at the dealer and they said it was the egr valve and to clean the ebp tube.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-22-2009, 05:55 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2007
Location: Albuquerque
Posts: 597
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via Yahoo to chuckles
so did that fix it?? Did you clean it up, or did the dealer?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:17 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors