Won't go into 4wd. - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-20-2012, 10:23 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 336
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Won't go into 4wd.

Just changed pass side front wheel bearing. Now it won't go into four wheel drive. Only when I got the hubs in the locked position opposed to the auto setting. Any ideas,? Can you install the hub wrong ?:/


Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-20-2012, 10:41 AM
Super Moderator

 

Join Date: Jul 2008
Location: Orangevale, CA
Posts: 12,135
Thanks: 28
Thanked 149 Times in 141 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you mess with the vacuum line to the hub at all? Are you having problems with your environmental controls only going to defrost? If so, you may have a vacuum leak.

Just throwing it out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-20-2012, 10:48 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 336
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Vac. Line still installed no leaks. Climate control works fine lol. I'm stumped.


Sent from my Autoguide iPhone app
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-02-2012, 11:22 AM
Member
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i had problems with my 4wd as well had to replace the vacuum pump as well as vacuum switch but mine had the dreaded vent wherever you put it it woul always blow defrost. and now after winter my 4wd dosnt work at all hear clanking and noise from front end
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-02-2012, 10:20 PM
Compression Ignition Addict

 

Join Date: Apr 2011
Location: out side chambersburg
Posts: 492
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by ButtNuttN8 View Post
i had problems with my 4wd as well had to replace the vacuum pump as well as vacuum switch but mine had the dreaded vent wherever you put it it woul always blow defrost. and now after winter my 4wd dosnt work at all hear clanking and noise from front end
sounds like you need to pull your hub and inspect it there only plastic with some needle bearings and some springs could be that you sheared that thing in half or your hub bearing is toast
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-03-2012, 02:16 PM
Member
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thats what i was afraid of Id like to swap out hubs for some warn manual hubs because the ford dealership wants 250 a side for the hubs... thats redic
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-08-2012, 10:21 AM
Member
 

Join Date: Sep 2011
Posts: 61
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
uh oh


I think she needs some greese. Now where can i get these hubs ebay? steelership wants close to $300
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-08-2012, 11:26 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2012
Location: pitt meadows bc can
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
on my last psd, i had troubles with the electronic 4x4 engaging. worked fine on the bench but not installed. ended up being a vaccum leak.

bailey
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-08-2012, 11:47 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 4,579
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 1 reviews
Quote:
Originally Posted by ButtNuttN8 View Post
i had problems with my 4wd as well had to replace the vacuum pump as well as vacuum switch but mine had the dreaded vent wherever you put it it woul always blow defrost.
Mine is the same, everything through defrost even if its in the "off" position air still blows thru defrost.

Sub'd for info

Sent from my DroidX using Autoguide
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:40 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors